تعریف حسابداری:
عبارت است از فن ثبت و ذخیره اطلاعات مالی، طبقه بندی، تلخیص فعالیت های مالی و ارائه گزارش هایی به مدیران سازمان یا استفاده کنندگان صورتهای مالی، جهت تصمیم گیری صحیح و به موقع است. در واقع حسابداری را میتوان راهی برای کنترل سلامت مالی، ارزیابی دارایی های مالی، بدهی ها و همینطور جریان نقدی در کسب و کار ها تعریف کرد.
اطلاعات رشته حسابداری:
یکی از رشته های موسسه عالی است که دارای پنج مقطع (کاردانی، کارشناسی ناپیوسته، کارشناسی پیوسته، کارشناسی ارشد و دکتری) میباشد. برای مقاطع کاردانی و کارشناسی پیوسته، داوطلبان هر سه گروه آزمایشی ریاضی و فیزیک، تجربی و علوم انسانی میتوانند این رشته را برای تحصیل در دانشگاه انتخاب کنند.
توانایی های مورد نیاز این رشته:
افرادی که تمایل به انجام کارهای حسابداری دارند، علاوه بر داشتن مدرک در این رشته بایستی خلاق، منظم و صبور باشند. دقت عمل از موارد بسیار ضروری است چون این افراد با عدد و رقم و محاسبات سر و کار دارند. علاوه بر آن بایستی کاربرد نرم افزار های حسابداری را به خوبی آموزش دیده باشند و از طرف دیگر بتوانند ساعت های طولانی پشت سیستم و میز کار، با تمرکز بالا بنشینند.
شرایط تحصیلی این رشته:
کارشناسی ناپیوسته: دارای 76 واحد که شامل 9 واحد عمومی، 8 واحد دروس پایه، 47 واحد تخصصی، 6 واحد دروس اختیاری، 2 واحد مهارت های عمومی و 4 واحد دروس اختیاری میباشد ( تعداد واحد عملی این مقطع، 3 واحد و دروس عملی-نظری 46 واحد است.)
آینده شغلی این رشته:
فرصت های شغلی یک حسابدار خیلی گسترده است و از پایین ترین سطح تا بالاترین سطح را در بر میگیرد. دانش آموختگان این رشته میتوانند در شغل های زیر استخدام شده و فعالیت داشته باشند:
حسابدار، حسابرس، مدیرمالی، کارشناس امور مالیاتی، کارمند بانک، رئیس بانک، کارشناس پشتیبانی نرم افزار و ...
چارت درسی هر رشته، نقشه راه دانشجویان در هر دوره آموزشی بوده و شامل: درس های پیشنهادی برای هر نیمسال، تعداد واحد پیشنهادی برای هر نیمسال، دروس دارای پیش نیاز و هم نیاز، کد درس ها و ... می باشد. برای استفاده مناسب از چارت درسی به نکات زیر توجه فرماييد:
الف) انتخاب واحد نیمسال اول توسط آموزش دانشگاه صورت میپذیرد، اما انتخاب واحد نيمسالهای بعد توسط دانشجو انجام خواهد شد. اکيداً توصيه میشود که دانشجویان بر اساس چارت درسي رشته خود انتخاب واحد نمايند تا با مشکلی روبرو نگردند؛
ب) دروس هر نیمسال فقط در همان نیمسال ارائه میشود؛
ج) اگر به هر دليل، مایل به اخذ تعداد واحد کمتر یا بیشتری از تعداد مشخص شده در هر نیمسال هستید، حتماً با مدیرگروه خود مشورت کنید؛
د) بعضی از دروس قبل از اخذ شدن توسط دانشجو باید یک سری از شرایط را داشته باشند تا سیستم به دانشجو اجازه اخذ آن درس را بدهد؛ وقتی گفته ميشود درس الف پیش نیاز درس ب است، به این معنی ميباشد که قبل از برداشتن درس ب حتماً باید درس الف گذرانده شده باشد و وقتی ميگردد دو درس هم نیاز یکدیگر هستند به این معنی است که باید هر دو درس با هم در یک ترم اخذ شوند.
هـ) جهت اخذ مدرک، تمامي دروس قيد شده در چارت درسي و از جمله دروس اختياري بايستي گذرانده شوند.
ي) چارت درسی رشته خود را می توانید از لینک زیر دانلود کنید.
سر فصل دروس هر رشته، برنامه مصوب وزارت علوم تحقیقات و فن آوری برای آن رشته است، که تعریف، هدف، اهمیت و ضرورت رشته و هم چنین طول دوره و تعداد واحد های درسی لازم برای اخذ مدرک در آن رشته را شامل می شود. انواع دروس (شامل دروس جبرانی، اصلی، تخصصی، اختیاری و عمومی) به همراه عناوینی که در هر درس بایستی تدریس شود در این برنامه موجود است. بعلاوه لیستی از کتاب های معتبر جهت معرفی منبع برای هر درس در این برنامه ها ارایه شده است. اساتید و دانشجویان عزیز می توانند با مراجعه به فایل زیر اطلاعات مناسب و مهمی را در مورد رشته خود به دست آورند.
زبان تخصصي(2) | لینک دانلود |
مباحث جاري در حسابداري | لینک دانلود |
حسابداري دولتي(2) | لینک دانلود |
حسابداري پيشرفته(2) | لینک دانلود |