دوره کارشناسی مرمت بناهای تاریخی یکی از دوره های آموزش عالی می باشد که با هدف تربیت کارشناسان این رشته ایجاد گردیده است.در این دوره تاکید بر مرمت بناها و جنبه های عملی آن بوده و موضوع احیا بناها و بافت های تاریخی و جنبه های نظری آن به صورت تخصصی تر د دوره کارشناسی ارشد مطرح شده است. می بایستی متذکر شد که از یک سو توجه روز افزون جامعه به حفظ و نگهداری آثار تاریخی و سیاست های دولت در رشد و توسعه فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی کشور و تجه به صنعت گردشگری نیاز به کارشناسان مرمت را بیش از پیش نمایان می سازد. از سوی دیگر نسل اول مرمتگران کشور که پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در خارج از کشور به تحصیل مرمت پرداخته و در داخل کشور پایه گذاری کردند.
با توجه به این كه كشور ما دارای آثار فرهنگی – هنری زیادی از دورههای مختلف تاریخی است؛ حفظ و صیانت از این میراث به جای مانده كه بیانگر هویت و شخصیت تاریخی و اسلامی ما است، به متخصصان هنرمندی نیاز دارد كه علاوه بر شناخت جنبههای هنری، آشنایی كافی نیز با ساختار و مواد تشكیل دهنده این آثار و كنش و واكنش آن داشته باشند. از آنجایی كه این آثار از نظر جنس دارای تنوع هستند، لذا متخصصان زیادی میتوانند بسته به علاقه خود در رشته مرمت آثار تاریخی فعالیت كنند. با گسترش فعالیتهای باستانشناسی در كشور از یك طرف و رشد كتابخانهها و موزهها و گالریها از طرف دیگر، نیاز به فارغالتحصیلان رشته مرمت آثار تاریخی هر روز بیشتر احساس میشود، به طوری كه بیشتر مراكز یاد شده اقدام به تاسیس بخشهای مرمتی و حفاظتی جهت حفظ و نگهداری و مرمت این آثار نمودهاند.
چارت درسی هر رشته، نقشه راه دانشجویان در هر دوره آموزشی بوده و شامل: درس های پیشنهادی برای هر نیمسال، تعداد واحد پیشنهادی برای هر نیمسال، دروس دارای پیش نیاز و هم نیاز، کد درس ها و ... می باشد. برای استفاده مناسب از چارت درسی به نکات زیر توجه فرماييد:
الف) انتخاب واحد نیمسال اول توسط آموزش دانشگاه صورت میپذیرد، اما انتخاب واحد نيمسالهای بعد توسط دانشجو انجام خواهد شد. اکيداً توصيه میشود که دانشجویان بر اساس چارت درسي رشته خود انتخاب واحد نمايند تا با مشکلی روبرو نگردند؛
ب) دروس هر نیمسال فقط در همان نیمسال ارائه میشود؛
ج) اگر به هر دليل، مایل به اخذ تعداد واحد کمتر یا بیشتری از تعداد مشخص شده در هر نیمسال هستید، حتماً با مدیرگروه خود مشورت کنید؛
د) بعضی از دروس قبل از اخذ شدن توسط دانشجو باید یک سری از شرایط را داشته باشند تا سیستم به دانشجو اجازه اخذ آن درس را بدهد؛ وقتی گفته ميشود درس الف پیش نیاز درس ب است، به این معنی ميباشد که قبل از برداشتن درس ب حتماً باید درس الف گذرانده شده باشد و وقتی ميگردد دو درس هم نیاز یکدیگر هستند به این معنی است که باید هر دو درس با هم در یک ترم اخذ شوند.
هـ) جهت اخذ مدرک، تمامي دروس قيد شده در چارت درسي و از جمله دروس اختياري بايستي گذرانده شوند.
ي) چارت درسی رشته خود را می توانید از لینک زیر دانلود کنید.
سر فصل دروس هر رشته، برنامه مصوب وزارت علوم تحقیقات و فن آوری برای آن رشته است، که تعریف، هدف، اهمیت و ضرورت رشته و هم چنین طول دوره و تعداد واحد های درسی لازم برای اخذ مدرک در آن رشته را شامل می شود. انواع دروس (شامل دروس جبرانی، اصلی، تخصصی، اختیاری و عمومی) به همراه عناوینی که در هر درس بایستی تدریس شود در این برنامه موجود است. بعلاوه لیستی از کتاب های معتبر جهت معرفی منبع برای هر درس در این برنامهها ارایه شده است. اساتید و دانشجویان عزیز می توانند با مراجعه به فایل زیر اطلاعات مناسب و مهمی را در مورد رشته خود به دست آورند.
درحال بروزرسانی می باشد