اطلاعات رشته تحصیلی
مهندسی نقشه‌برداری یا Surveying engineering، به علم اندازه‌گیری دقیق و تعیین موقعیت نسبی یا مطلق عوارض روی سطح زمین گفته می‌شود. از این تعریف ساده چنین برداشت می‌شود که هدف، تعیین مختصات نقاط در سه بعد است. در بعضی موارد، برای تعیین موقعیت، بعد زمان نیز مورد توجه قرار می‌گیرد (سنجش‌های نجومی، تعیین موقعیت جهانی و نقشه‌برداری ماهواره‌ای). به‌طورکلی در کشورهای اروپایی و آمریکایی رشته مهندسی نقشه‌برداری دارای کاربرد وسیع‌تری بوده و به آن مهندسی ژئوماتیک (Geomatics) گفته میشود. ژئوماتیک علم و فنّاوری مربوط به ويژگي و ساختار داده‌هاي مكاني، روش‌های به دست آوري، سازمان‌دهی، طبقه‌بندي، بررسي كيفيت، تحليل، مديريت، نمايش و همچنين نياز ساختاري براي استفاده از اين اطلاعات است. ژئومتيكس با طيف وسيعي از علوم مرتبط است كه هركدام براي ارائه تصويري از جهان فيزيكي می‌تواند مورداستفاده قرار گيرد. 
اين علوم عبارت‌اند از:
سنجش از راه دور (RS)، فتوگرامتری، نقشه برداری، سیستم‌های اطلاعات جغرافيايي(GIS) و سيستم تعيين موقعيت جهاني 
در ایران تمرکز بر روی مهندسی عمران نقشه‌برداری تا مقطع کارشناسی بوده و در مقاطع عالی تعیین گرایش تخصصی می‌گردد که یکی از بخش‌های علم ژئوماتیک را در برمی‌گیرد.
به‌طورمعمول در نقشه‌ برداری زمینی به دو امر کلی پرداخته می‌شود:
1- برداشت اطلاعات مکانی و ویژگی‌های انواع عوارض، سپس تحلیل آن‌ها و درنهایت نمایش نتیجه.
2- پیاده‌سازی نقشه‌های طراحی شده
در این راستا نقشه‌ برداران از وسایل و دستگاه‌های مختلف اندازه‌گیری، نرم‌افزاری‌های تخصصی و همچنین روش‌های گوناگون استفاده می‌کنند تا به نتایج قابل‌اطمینان دست یابند.
دکتر سلما حائری
مدیر گروه
07136987
haeri@apadana.ac.ir
دوشنبه الی چهارشنبه از ساعت 9:00 الی 14:00 ساختمان معلم
سجاد عوضی
کارشناس گروه
071-36987-102
شنبه الی چهارشنبه ساعت 8:00-14:30

چارت درسی هر رشته، نقشه راه دانشجویان در هر دوره آموزشی بوده و شامل: درس های پیشنهادی برای هر نیمسال، تعداد واحد پیشنهادی برای هر نیمسال، دروس دارای پیش نیاز و هم نیاز، کد درس ها و ... می باشد. برای استفاده مناسب از چارت درسی به نکات زیر توجه فرماييد:

الف) انتخاب واحد نیمسال اول توسط آموزش دانشگاه صورت میپذیرد، اما انتخاب واحد نيمسالهای بعد توسط دانشجو انجام خواهد شد. اکيداً توصيه میشود که دانشجویان بر اساس چارت درسي رشته خود انتخاب واحد نمايند تا با مشکلی روبرو نگردند؛

ب) دروس هر نیمسال فقط در همان نیمسال ارائه میشود؛

ج) اگر به هر دليل، مایل به اخذ تعداد واحد کمتر یا بیشتری از تعداد مشخص شده در هر نیمسال هستید، حتماً با مدیرگروه خود مشورت کنید؛

د) بعضی از دروس قبل از اخذ شدن توسط دانشجو باید یک سری از شرایط را داشته باشند تا سیستم به دانشجو اجازه اخذ آن درس را بدهد؛ وقتی گفته ميشود درس الف پیش نیاز درس ب  است، به این معنی ميباشد که قبل از برداشتن درس ب حتماً باید درس الف گذرانده شده باشد و وقتی ميگردد دو درس هم نیاز یکدیگر هستند به این معنی است که باید هر دو درس با هم در یک ترم اخذ شوند.

هـ) جهت اخذ مدرک، تمامي دروس قيد شده در چارت درسي و از جمله دروس اختياري بايستي گذرانده شوند.

ي) چارت درسی رشته خود را می توانید از لینک زیر دانلود کنید.

لینک دانلود

 

سر فصل دروس هر رشته، برنامه مصوب وزارت علوم تحقیقات و فن آوری برای آن رشته است، که تعریف، هدف، اهمیت و ضرورت رشته و هم چنین طول دوره و تعداد واحد های درسی لازم برای اخذ مدرک در آن رشته را شامل می شود. انواع دروس (شامل دروس جبرانی، اصلی، تخصصی، اختیاری و عمومی) به همراه عناوینی که در هر درس بایستی تدریس شود در این برنامه موجود است. بعلاوه لیستی از کتاب های معتبر جهت معرفی منبع برای هر درس در این برنامه‌ها ارایه شده است. اساتید و دانشجویان عزیز می توانند با مراجعه به فایل زیر اطلاعات مناسب و مهمی را در مورد رشته خود به دست آورند.

لینک دانلود

درحال بروزرسانی می باشد

مؤسسه آموزش عالی آپادانا از مهر ماه 1387 با مجوز وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و با همت جمعی از اساتید نمونه و برجسته دانشگاه شیراز فعالیت آموزشی و پژوهشی خود را آغاز نموده است. این مؤسسه در حال حاضر در رشته های هنر و معماری، فنی مهندسی و علوم انسانی، در مقاطع مختلف كاردانی و كارشناسی و کارشناسی ارشد از طریق آزمون سراسری سازمان سنجش آموزش كشور و هم چنین پذیرش های بدون آزمون این سازمان (بجز در مقطع ارشد)، دانشجو می پذیرد و امیدوار است در سال های آتی دوره های آموزشی خود را در رشته ها و مقاطع دیگر گسترش دهد. كلیه قوانین و مقررات مؤسسه تحت نظارت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و مدارك تحصیلی دانش آموختگان مؤسسه مورد تأیید رسمی این وزارت می باشد.