مهندسی صنایع، شاخهای از علم مهندسی است که به طراحی، نصب و بهبود سیستمهای یکپارچه متشکل از افراد، مواد، اطلاعات، تجهیزات و انرژی میپردازد. به عبارت دیگر مهندسی صنایع ترکیبی از علوم اقتصاد، روانشناسی (علم مدیریت) و علوم فنی( مکانیک) است که با استفاده از ترکیب این علوم سعی در کمتر کردن استفاده از منابع ( افراد، مواد، اطلاعات، تجهیزات و...) با بیشترین سود را دارد و در حقیقت پلی میان آرزوهای صاحبان کسب و کار و عملی شدن است.
با توجه به انقلابهای صنعتی، انقلاب اول، انقلاب تولید مکانیکی بود، در انقلاب دوم در اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم میلادی تولید انبوه شکل گرفت و انقلاب سوم با گسترش اتوماسیون و بهکار گیری سیستمهای تولید کامپیوتری به وجود آمد و امروزه انقلاب چهارم با معرفی سیستمهای سایبری-فیزیکی(CPS) آغاز شده است که حاصل آن ارتباط بین محیطهای فیزیکی و مجازی است. با توجه به این اتفاقات علاوه بر اینکه سازمانها به مشاورانی نیاز دارند که با منابعی کم اقدام به تولید محصولاتی با کیفیت بالا کنند، در آیندهای نه چندان دور به متخصصانی نیاز دارند که رابط بین محیط فیزیکی کسب و کار و میحط مجازی و فناوری باشد و این مشاور یا متخصص، مهندسان صنایع هستند.
مهارتهای کسب شده بعد از تحصیل در دوره کارشناسی مهندسی صنایع به شرح زیر است:
- کسب تفکر سیستمی
- کسب مهارت تصمیمگیری
- توانایی طراحی و بهبود فرایندهای کسب و کار
- توانایی برنامه ریزیهای کلان و کنترل آنها
برخی از عناوین شغلی مهندسی صنایع در بازار کار به قرار زیر است:
- مدیر یا کارشناس کنترل پروژه
- برنامهریز یا کارشناس نگهداری و تعمیرات
- مدیر یا کارشناس تضمین کیفیت و مجری IMS
- مدیر تولید
- مدیر فروش و بازاریابی
- کارشناس انبار
چارت درسی هر رشته، نقشه راه دانشجویان در هر دوره آموزشی بوده و شامل: درس های پیشنهادی برای هر نیمسال، تعداد واحد پیشنهادی برای هر نیمسال، دروس دارای پیش نیاز و هم نیاز، کد درس ها و ... می باشد. برای استفاده مناسب از چارت درسی به نکات زیر توجه فرماييد:
الف) انتخاب واحد نیمسال اول توسط آموزش دانشگاه صورت میپذیرد، اما انتخاب واحد نيمسالهای بعد توسط دانشجو انجام خواهد شد. اکيداً توصيه میشود که دانشجویان بر اساس چارت درسي رشته خود انتخاب واحد نمايند تا با مشکلی روبرو نگردند؛
ب) دروس هر نیمسال فقط در همان نیمسال ارائه میشود؛
ج) اگر به هر دليل، مایل به اخذ تعداد واحد کمتر یا بیشتری از تعداد مشخص شده در هر نیمسال هستید، حتماً با مدیرگروه خود مشورت کنید؛
د) بعضی از دروس قبل از اخذ شدن توسط دانشجو باید یک سری از شرایط را داشته باشند تا سیستم به دانشجو اجازه اخذ آن درس را بدهد؛ وقتی گفته ميشود درس الف پیش نیاز درس ب است، به این معنی ميباشد که قبل از برداشتن درس ب حتماً باید درس الف گذرانده شده باشد و وقتی ميگردد دو درس هم نیاز یکدیگر هستند به این معنی است که باید هر دو درس با هم در یک ترم اخذ شوند.
هـ) جهت اخذ مدرک، تمامي دروس قيد شده در چارت درسي و از جمله دروس اختياري بايستي گذرانده شوند.
ي) چارت درسی رشته خود را می توانید از لینک زیر دانلود کنید.
سر فصل دروس هر رشته، برنامه مصوب وزارت علوم تحقیقات و فن آوری برای آن رشته است، که تعریف، هدف، اهمیت و ضرورت رشته و هم چنین طول دوره و تعداد واحد های درسی لازم برای اخذ مدرک در آن رشته را شامل می شود. انواع دروس (شامل دروس جبرانی، اصلی، تخصصی، اختیاری و عمومی) به همراه عناوینی که در هر درس بایستی تدریس شود در این برنامه موجود است. بعلاوه لیستی از کتاب های معتبر جهت معرفی منبع برای هر درس در این برنامه ها ارایه شده است. اساتید و دانشجویان عزیز می توانند با مراجعه به فایل زیر اطلاعات مناسب و مهمی را در مورد رشته خود به دست آورند.
رکوردی یافت نشد !